På gång på Kråkebackens biograf

Kassan öppnar 30 minuter innan föreställning.

Fri Entré. Endast medlemmar.


18/9 Citronträd&Motorolja

...eller "The World´s Fastest Indian" som var originaltiteln på denna grymma feelgood-film som är baserad på en sann historia. Burt Munro från Nya Zeeland har hela livet drömt om att bli snabbast i världen på motorcykel. 1963 diagnosticeras han med hjärtproblem och inser att han inte kommer att leva för evigt. Därför åker han med sin hemmabyggda Indian till Bonneville Flats i USA där hastighetstävlingarna hålls. Människor omkring honom är skeptiska till att han skall kunna klara det med sina små resurser, men med envishet och lantlig charm kommer Burt längre än någon trott.


21/9 Önskefilm: Buddha föll av skam

Vid foten av de av talibanerna bortsprängda Buddhastatyerna i Afghanistan kämpar tusentals familjer för sin överlevnad. Baktay är en sex-årig flicka som bor med sin mamma och lillebror i en av grottorna. I den närmaste grannfamiljen bor en pojke i samma ålder som varje dag plockar ihop skrivbok och penna och går till skolan. Baktay vill så gärna gå i skolan hon också, men hon har lovat att passa sin lillebror och dessutom har hon varken papper eller penna. Men Baktay har bestämt sig och tänker inte låta sig stoppas. Lillebror kan man binda fast och mammans läppstift blir en bra penna.
Det visar sig inte vara fullt så enkelt och vägen till skolan är full av hinder. När hon träffar på ett gäng killar tror hon att de bara vill leka, men leken heter "talibaner och amerikaner" och när hon släpas in i en grotta med en påse över huvudet börjar Baktay undra om hon någonsin kommer att komma till skolan?


27/9 Surdeg och film

Efter surdegsfikat väljer vi någon udda film ur sortimentet!


29/9 Mamma Mia

I väntan på del 2 som kommer 19/11...